Sök din nya eldstad här:

Kamintyper
Antika kakelugnar
Frimurningar
Gjutjärnskaminer
Kakelugnar
Kaminer
Kassetter
Murspisar
Skorstensfria eldstäder
Tillbehör
Täljstenskaminer
Täljstensugnar
Utomhusspisar
Vedspisar
Varumärke
Austroflamm
Contura
Cronspisen
Dovre
Ebios
Essinspisen
Flata Kakelugnar
Gabriel Keramik
Handöl
Josef Davidsson Eftr
Keddy
Lotus
Mariebergs Kakelugnsmakeri
Morsø
Nordpeis
Planika
Scandinavisk Spismiljö
Spartherm
Sverigespisen
Vauni
Wamsler
Westbo
Sortera
Namn
Pris Fallande
Pris Stigande

Vedspisar

En vedspis är inte bara till för matlagning utan värmer också gott där hemma. Hos Mariebergs hittar du ett brett sortiment av miljövänliga vedspisar från bland annat Scandinavisk Spismiljö, Josef Davidsson Eftr och Wamsler.

Klassiska vedspisar i modern tappning

Förutom moderna vedspisar säljer vi klassiska vedspisar från äldre tider som fortfarande tillverkas idag. Idun Nr 1 är till exempel 1930-talets mest sålda vedspis och tillverkas fortfarande. Husqvarna 1927 i gjutjärn är också konstruerad efter en av Sveriges mest sålda vedspisar. Oavsett om du söker en vedspis av senaste snitt eller klassiska vedspisar kan vi lova dig en oslagbar värmekälla för köket.


Vedspisar

Scandinavisk Spismiljö

Ankarsrum smalspis passar lika bra i ditt hem som i fritidshuset. Inte minst viktigt är den en utmärkt reservvärmekälla, om strömmen skulle gå. Lägg också märke till en stora glasluckan som skänker trivsel i köket.

Westbo Ankarsrum Smalspis

Ankarsrum smalspis passar lika bra i ditt hem som i fritidshuset. Inte minst viktigt är de..fr. 15 900 kr

Westbo Husqvarna 27  är en nytillverkad gjutjärnsspis, konstruerad efter en av Sveriges mest sålda spismodeller. Spisen är förbättrat genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Den sammanlagda vikten har därför ökat till 115 kg vilket gör att spisen avger strålningsvärme under e..

Westbo Husqvarn 27 Bakansluten

Westbo Husqvarna 27 är en nytillverkad gjutjärnsspis, konstruerad efter en av Sveriges me..fr. 13 500 kr

Spisen är förbättrat genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Den sammanlagda vikten har därför ökat till 115 kg vilket gör att spisen avger strålningsvärme under en längre tid än den ursprungliga modellen.

Westbo Husqvarna 27 Toppansluten

Spisen är förbättrat genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Den s..fr. 13 500 kr

Westbospisen är en nytillverkad gjutjärnsspis, konstruerad efter en av sveriges mest sålda spismodeller.

Westbospis Köksspis Ornament

Westbospisen är en nytillverkad gjutjärnsspis, konstruerad efter en av sveriges mest sålda..fr. 14 900 kr

Spisen är förbättrad genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Den sammanlagda vikten har därför ökat från 85 till 140 kg vilket gör att spisen avger strålningsvärme under en längre tid.

Westbospis köksspis standard med glas

Spisen är förbättrad genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Den s..fr. 14 900 kr

Josef Davidsson Eftr

Smålandsspisen är en traditionell köksspis från äldre tiders kök som ger ett behagligt värmetillskott i bostaden, i huset eller i jaktstugan. Smålandsspisen är lika trevlig att laga mat på som skön att njuta av.

Smålandsspisen 1896 Bakansluten

Smålandsspisen är en traditionell köksspis från äldre tiders kök som ger ett behagligt vär..fr. 24 450 kr

Nya Viking 30 har förbättrats med flera nya funktioner. Stommen bygger på samma pålitliga konstruktion, innanför luckan sitter den senaste förbränningstekniken och med sina 30 cm är spisen enkel att installera i alla typer av kök och stugor. Stommen gjuts i Tyskland med montering för hand i småländs..

Viking 30 smalspis bak

Nya Viking 30 har förbättrats med flera nya funktioner. Stommen bygger på samma pålitliga ..fr. 19 900 kr

VIKING 60 ingår i vårt nya sortiment med österrikiska kvalitetsspisar, som tar plats i ett helt nytt rum. Det supermoderna köket, där mysfaktorn värderas lika högt som kvalitet, design och funktion. Viking 60 är som namnet antyder en 60 cm bred vedspis.Kompletteras spisen med 5,5 eller 10 cm breda k..

Viking 60 Vit Vänstereldad

VIKING 60 ingår i vårt nya sortiment med österrikiska kvalitetsspisar, som tar plats i ett..fr. 25 550 kr

VIKING 75 ingår i vårt nya sortiment med österrikiska kvalitetsspisar.I originalutförande leveras Viking med en slitstark stålhäll ovanpå spishällsramen i gjutjärn. Hela hällen fungerar som kokplatta. Den lösa kokplattan kan ge plats för en wokpanna. För ett modernare uttryck finns glaskeramikhäll s..

Viking 75 Antracit Högereldad

VIKING 75 ingår i vårt nya sortiment med österrikiska kvalitetsspisar.I originalutförande ..fr. 26 550 kr

1930-talets mest sålda vedspis tillverkar vi än idag. Eldstadsluckan har nu extra tjockt gjutgods med luckskydd på insidan och överhällen är dubbelt så tjock som på originalet.

Idun Nr:1 V Toppansluten med ringar

1930-talets mest sålda vedspis tillverkar vi än idag. Eldstadsluckan har nu extra tjockt g..fr. 17 450 kr

En kvalitetsspis tillverkad av extra tjockt gjutgods, och med rejäl eldstad men lite mindre ugn. Spisen passar bra i fritidshuset eller i det lilla köket.

Smålandsspisen 28 Toppansluten med ringar

En kvalitetsspis tillverkad av extra tjockt gjutgods, och med rejäl eldstad men lite mindr..fr. 15 950 kr

VIKING 40 är en  ny serie av den österrikiska kvalitetsvedspisen. Passar även in  i ett modernt kök , där hemtrevnad värderas lika högt som kvalitet, design och funktion . Viking 40 är som namnet antyder en 40 cm bred vedspis .
Den effektiva och miljövänliga förbränningsteknik gör att vedens energi..

Viking 40 Vit

VIKING 40 är en ny serie av den österrikiska kvalitetsvedspisen. Passar även in i ett mo..fr. 17 950 kr

Viking 60 är som namnet antyder en 60 cm bred vedspis. Alltså en lite större modell som ger en extra rymlig ugn med täljstenstak och stor eldstad för snabb och trivsam matlagning. Den effektiva och miljöanpassade förbränningstekniken gör att vedens energi kan utvinnas maximalt och ge jämn värmealstr..

Viking 60 Antracit Vänstereldad

Viking 60 är som namnet antyder en 60 cm bred vedspis. Alltså en lite större modell som ge..fr. 25 550 kr

VIKING 75 ingår i vårt nya sortiment med österrikiska kvalitetsspisar, som tar plats i ett helt nytt rum. Det supermoderna köket, där mysfaktorn värderas lika högt som kvalitet, design och funktion.

Viking 75 Vit vänstereldad

VIKING 75 ingår i vårt nya sortiment med österrikiska kvalitetsspisar, som tar plats i ett..fr. 26 550 kr

Wamsler

Denna modell har en förbränning som gör den till en miljövänlig, funktionell och prisvärd storsäljare. Primär-, sekundär- och tertiärluften gör att förbränningen blir fullständig. Enligt Råd & Rön 2006 fick den testade K128: an toppbetyg! Med en eldstadsvolym på max 17 l (K118) och 21 l (K128) kan m..

Wamsler K118 CL

Denna modell har en förbränning som gör den till en miljövänlig, funktionell och prisvärd ..fr. 24 375 kr

Utrustad med tändspjäll för en snabb och smidig upptändning. Primärluften regleras med spiskrok som medföljer. Eldstaden är beklädd med eldfasta schamottegel som enkelt kan bytas om så skulle behövas ”Vedvagnen” längst ner på spisen ger bra möjlighet till förvaring av kastruller, ved, bakplåtar elle..

Wamsler K128CL Rostfri

Utrustad med tändspjäll för en snabb och smidig upptändning. Primärluften regleras med spi..fr. 30 200 kr

Denna modell har en förbränning som gör den till en miljövänlig, funktionell och prisvärd storsäljare. Primär-, sekundär- och tertiärluften gör att förbränningen blir fullständig. Med en eldstadsvolym på max 17 l (K118) och 21 l (K128) kan man få ut en nominell effekt på 6/7 kW, vilket utan problem ..

Wamsler K128F

Denna modell har en förbränning som gör den till en miljövänlig, funktionell och prisvärd ..fr. 20 900 kr

Wamsler K135  har en stor eldstad (25 l), tillräckligt stor ugn med termometer och lampa, rymlig vedvagn och en stor planslipad kortenhäll. Denna väldesignade spis ger en nominell effekt på 8,5 kW. Handtagen är utformade med luftslingor för kylning. Hällstången går att montera bort om så önskas. Tän..

Wamsler K135

Wamsler K135 har en stor eldstad (25 l), tillräckligt stor ugn med termometer och lampa, ..fr. 34 100 kr

Wamsler K158 är pannan för dig som vill få varmt vatten i kranen och värme från elementen. Kopplad mot en ackumulatortank ger K158: an dig den möjligheten. Du minskar dina uppvärmningskostnader och bidrar till bättre miljö på grund av den energi du lagrar i ackumulatortanken. Med locket uppfällt ges..

Wamsler K158 Svart mässing

Wamsler K158 är pannan för dig som vill få varmt vatten i kranen och värme från elementen...fr. 29 900 kr

Wamslers lågprisalternativ Westminster K176 är en miljö-vänlig vedspis till mycket förmånligt pris. Trots priset har Wamsler fortfarande lyckats med design och funktionalitet. Spisen har skakrost och ansluts till skorstenen antingen bak, sida eller topp.

Wamsler K176

Wamslers lågprisalternativ Westminster K176 är en miljö-vänlig vedspis till mycket förmånl..fr. 13 000 kr

Spisen har bekväma lodräta handtag till eldstadsluckan, stor bakugn med termometer och en tilltagen eldstadsöppning. Rostret är av gjutjärn med vinter- och sommarläge. Vedvagnen är mycket rymlig. Spisen finns både i höger- och vänsterutförande.

Wamsler K176EX

Spisen har bekväma lodräta handtag till eldstadsluckan, stor bakugn med termometer och en ..fr. 16 900 kr

Förbränningstekniken i W1 utnyttjar energin i bränslet på ett optimalt sätt, med följd att dina kostnader sjunker och miljön skonas. Det handlar om spisar som inte bara är funktionella hjälpmedel för uppvärmning och matlagning, utan också genom sin formgivning bidrar till hemmets atmosfär och en kän..

Wamsler W1-90

Förbränningstekniken i W1 utnyttjar energin i bränslet på ett optimalt sätt, med följd att..fr. 33 000 kr

Rostfri med rostfria beslag. Anslutningssats medföljer utan kostnad. Lock finns ej som tillbehör till denna modell.

Wamsler K148 rostfri Rökutgång höger

Rostfri med rostfria beslag. Anslutningssats medföljer utan kostnad. Lock finns ej som til..fr. 39 000 kr

Svart emalj med mässingsbeslag. Anslutningssats medföljer utan kostnad. Lock finns som extra tillbehör.

Wamsler K148 Svart Rökutgång höger

Svart emalj med mässingsbeslag. Anslutningssats medföljer utan kostnad. Lock finns som ext..fr. 34 800 kr

Vit emalj med porslinsbeslag. Anslutningssats medföljer utan kostnad. Lock finns som extra tillbehör.

Wamsler K148 Vit Rökutgång höger

Vit emalj med porslinsbeslag. Anslutningssats medföljer utan kostnad. Lock finns som extra..fr. 32 900 kr

Vit emalj med vita porslinsbeslag. Lock och anslutningssats medföljer utan extra kostnad.

Wamsler K157 Vit

Vit emalj med vita porslinsbeslag. Lock och anslutningssats medföljer utan extra kostnad.fr. 25 900 kr

amsler K158 är pannan för dig som vill ha värme till elementen och samtidigt kunna värma ditt tappvatten. Kopplad mot en ackumulatortank ger K158:an dig den möjligheten.

Wamsler K158 Vit Kökspanna

amsler K158 är pannan för dig som vill ha värme till elementen och samtidigt kunna värma d..fr. 28 000 kr

Svart emalj och Hot-spots i stålhällen som standard. Anslutningssats och packning medföljer.

Wamsler W1-40 svart stålhäll

Svart emalj och Hot-spots i stålhällen som standard. Anslutningssats och packning medfölje..fr. 18 900 kr

Vit emalj med stålhällen som standard. Anslutningssats och packning medföljer till skorsten

Wamsler W1-40 Vit Stålhäll

Vit emalj med stålhällen som standard. Anslutningssats och packning medföljer till skorste..fr. 18 900 kr

Vit emalj med stålhällen som standard. Anslutningssats och packning medföljer till skorsten.

Wamsler W1-50 vit stålhäll

Vit emalj med stålhällen som standard. Anslutningssats och packning medföljer till skorste..fr. 20 900 kr

Behöver du personlig hjälp?

Vi på Mariebergs finns här för att hjälpa dig personligen.
Kontakta oss gärna genom att gå vidare med knappen nedan!
Personlig hjälp
2017-08-16 19:16:59
3
4363--45
f9733913c9127b4995fcbe6c003c498b
802
1015