Sök din nya eldstad här:

Kamintyper
Antika kakelugnar
Frimurningar
Gjutjärnskaminer
Kakelugnar
Kaminer
Kassetter
Murspisar
Skorstensfria eldstäder
Tillbehör
Täljstenskaminer
Täljstensugnar
Utomhusspisar
Vedspisar
Varumärke
Austroflamm
Contura
Cronspisen
Dovre
Ebios
Essinspisen
Flata Kakelugnar
Gabriel Keramik
Handöl
Josef Davidsson Eftr
Keddy
Lotus
Mariebergs Kakelugnsmakeri
Morsø
Nordpeis
Planika
Scandinavisk Spismiljö
Spartherm
Sverigespisen
Vauni
Wamsler
Westbo
Sortera
Namn
Pris Fallande
Pris Stigande

Täljstenskaminer

Hos Mariebergs hittar du täljstenskaminer från Contura och andra ledande märken på marknaden. Täljstenskaminer och kaminer med täljstensomramning ger värme länge och finns i olika prisklasser och stilar. Välkommen in till oss - vi hjälper dig med val av täljstenskamin och installation i ditt hem.

Täljstenskaminer är både vackra och håller värmen längre än en vanlig braskamin. Uppvärmningen tar visserligen lite längre tid men täljsten ackumulerar därefter värme på ett mycket effektivt sätt. Med en liten täljstenskamin håller du det varmt och skönt i fritidshuset. Större täljstenskaminer å andra sidan värmer upp stora och öppna ytor där det är högt i tak. Vilken typ av täljstenskamin behöver du?


Täljstenskaminer

Contura

Täljstenskaminen Contura 26T låg kan utrustas med en fläkt som effektivt sprider värmen från rum till rum. Kompakt täljstenskamin med god värmelagring och generös glaslucka.

Contura 26T

Täljstenskaminen Contura 26T låg kan utrustas med en fläkt som effektivt sprider värmen fr..fr. 36 900 kr

Contura 26T hög kan utrustas med bakugn. Värma bullar, baka pizza, eller äppelpaj går alldeles utmärkt i denna kamin. En termometer finns i ugnen för att du lättare ska kunna hålla koll på temperaturen.

Contura 26T hög svart

Contura 26T hög kan utrustas med bakugn. Värma bullar, baka pizza, eller äppelpaj går alld..fr. 38 900 kr

Täljstenen är ett rent naturmaterial med individuell ådring och goda värme­lagrande egenskaper. Med omramning i täljsten blir din kamin helt unik. Lucka i gjutjärn eller glas med generöst glas visar mycket av elden och handtaget blir inte varmt vid eldning. Välj till en praktisk förvaringslåda (1990..

CONTURA 320T SVART GJUTJÄRNSDÖRR

Täljstenen är ett rent naturmaterial med individuell ådring och goda värme­lagrande egensk..fr. 23 900 kr

Contura 34T är en täljstenskamin med fina proportioner och genomtänkt design. Välj till ett värmemagasin så får du 70 kg olivinsten och ett reglerbart spjäll som gör att du kan sprida värmen ännu snabbare eller lagra värmen ännu längre.

Contura 34T

Contura 34T är en täljstenskamin med fina proportioner och genomtänkt design. Välj till et..fr. 35 900 kr

Contura 35T har långa sidoglas som gör att du ser elden från flera håll. Rena linjer och toppskiva av glas ger kaminen ett diskret intryck. Du kan också välja till ett golvskydd av glas för att ytterligare förstärka uttrycket.

Contura 35T:1 gjutjärnslucka, Glastopp grå

Contura 35T har långa sidoglas som gör att du ser elden från flera håll. Rena linjer och t..fr. 36 900 kr

Fräckt bågformad hel baksida gör gjutjärns- kaminen Contura 54 till en snygg kamin av högsta kvalitet. Kaminen har hela sidor med justerbara fötter. Kaminen kan anslutas direkt på baksidan till befintlig skorsten eller med Premoduls rostfria stålskorsten.

Contura 52T

Fräckt bågformad hel baksida gör gjutjärns- kaminen Contura 54 till en snygg kamin av högs..fr. 18 900 kr

Med täljsten blir 54T en kontrastrik vacker kamin som håller värmen extra länge. Hela 65 kg täljsten är placerad där den blir maximalt varm. Det ger skön eftervärme i många timmar efter avslutad eldning. Kaminen kan anslutas direkt på baksidan till befintlig skorsten eller med Premoduls rostfria stå..

Contura 54T

Med täljsten blir 54T en kontrastrik vacker kamin som håller värmen extra länge. Hela 65 k..fr. 19 900 kr

Contura 620T har omramning i värmelagrande täljsten. Väljer du täckfront istället för värmehylla ovanför luckan, kan man också välja till powerstone som gör att du får ut ännu mer värme. Modellen har gjutjärnslucka. Välj med eller utan täcklucka på nedre facket (+1125:-).

Contura 620T Värmehylla Style Grå

Contura 620T har omramning i värmelagrande täljsten. Väljer du täckfront istället för värm..fr. 33 900 kr

”När vi lämnade Holland för att bosätta oss på svenska landsbygden var vi förberedda på det mesta. Utom kylan och mörkret. Efter första vintern i vårt underbara, men dragiga hus skaffade vi kamin. Rejäl skulle den vara. Värmelagring var ett måste. Elden ville vi förstås se. Nu har vi allt vi kan öns..

Contura 790T

”När vi lämnade Holland för att bosätta oss på svenska landsbygden var vi förberedda på de..fr. 33 500 kr

Den ellipsformade täljstenskaminen Contura 820T är nätt i sin form, men stor i funktion. Med sidorna klädda i värmelagrande täljsten blir den unikt ådrade stenen en fin kontrast mot elden bakom den generösa glaset i luckan. Täljstenskaminen är ett effektfullt smycke!

Contura 820T grå

Den ellipsformade täljstenskaminen Contura 820T är nätt i sin form, men stor i funktion. M..fr. 20 900 kr

Täljstenskaminen Contura 860T förenar form och funktion på ett fulländat vis: med generösa sidoglas blir elden synlig i hela rummet (och långt utanför!) samtidigt som den täljstensklädda ryggen bevarar värmen en lång stund efter att glöden falnat. Contura 860T är en täljstenskamin där elden syns på ..

Contura 860T Svart

Täljstenskaminen Contura 860T förenar form och funktion på ett fulländat vis: med generösa..fr. 21 900 kr

Contura 556T med gjutjärnslucka är en täljstenskamin med stora sidoljus som ger hög mysfaktor och visar mycket av elden.

Contura 556T Style svart

Contura 556T med gjutjärnslucka är en täljstenskamin med stora sidoljus som ger hög mysfak..fr. 25 900 kr

Contura 35T låg är nätt täljstenskamin med värmelagrande egenskaper som ger skön eftervärme. Luckan kan fås i gjutjärn eller med glasfront som ger ett modernt utryck. Kaminen är miljömärkt med Svanen och har hög verkningsgrad vilket ger dig mer värme för veden.

Contura 35T Låg

Contura 35T låg är nätt täljstenskamin med värmelagrande egenskaper som ger skön eftervärm..fr. 28 900 kr

Contura 520T Style med gjutjärnslucka är en täljstenskamin med naturligt värmelagrande egenskaper.

Contura 520T style svart

Contura 520T Style med gjutjärnslucka är en täljstenskamin med naturligt värmelagrande ege..fr. 24 900 kr

Contura 596T Style svart hög lucka

Contura 596T Style svart hög lucka

Contura 596T Style svart hög luckafr. 30 900 kr

Contura 720T ger dig det bästa av två världar: den är tack vare sin kantiga form nätt och lättplacerad och har en värmelagrande omramning i täljsten. Ett generöst glas visar mycket av elden.

CONTURA 720T SVART

Contura 720T ger dig det bästa av två världar: den är tack vare sin kantiga form nätt och ..fr. 24 500 kr

Lotus

LOTUS M serien bygger på klassisk svensk kakelugns tradition. Men med en modern brännkammare och täljsten som värmelagring - och möjlighet till direkt friskluftanslutning.

Lotus M1

LOTUS M serien bygger på klassisk svensk kakelugns tradition. Men med en modern brännkamma..fr. 37 295 kr

Dessutom har LOTUS M modellerna en unik möjlighet att växla mellan snabb konvektionsvärme och värmelagring för långsam värmeavgivning. Modellen finns i tre höjder, M1, M2 och M3/M4. LOTUS M serien är nu också miljömärkt med Svanen

Lotus M2

Dessutom har LOTUS M modellerna en unik möjlighet att växla mellan snabb konvektionsvärme ..fr. 42 595 kr

LOTUS M serien bygger på klassisk svensk kakelugns tradition. Men med en modern brännkammare och täljsten som värmelagring - och möjlighet till direkt friskluftanslutning.

Lotus M3

LOTUS M serien bygger på klassisk svensk kakelugns tradition. Men med en modern brännkamma..fr. 48 295 kr

LOTUS M modellerna har en unik möjlighet att växla mellan snabb konvektionsvärme och värmelagring för långsam värmeavgivning. Modellen finns i tre höjder, M1, M2 och M3/M4. LOTUS M serien är nu också miljömärkt med Svanen

Lotus M4

LOTUS M modellerna har en unik möjlighet att växla mellan snabb konvektionsvärme och värme..fr. 50 295 kr

Prestige S är en modell med täljsten och stor mängd lagringsmassa. Alla Prestigemodeller har en dold, inbyggd förvaringslåda bakom luckan. Det ingår även 52 kg värmelagringsmassa som är dolt placerad längst upp i kaminen.

Prestige S Täljsten

Prestige S är en modell med täljsten och stor mängd lagringsmassa. Alla Prestigemodeller h..fr. 32 495 kr

Lotus Jubilee är ett riktigt kraftverk till kamin och du kan dessutom lägga till ett bakugn som ger dig helt nya möjligheter inom tillberedning av mat och bröd. Bakugnen innehåller praktiska hyllor och indelningar som du känner igen från en traditionell ugn. Den enorma brännkammaren rymmer trästycke..

Lotus Jubilee 35S med bakugn

Lotus Jubilee är ett riktigt kraftverk till kamin och du kan dessutom lägga till ett bakug..fr. 33 995 kr

Lotus M-serien kombinerar det bästa hos en massugn med det bästa hos braskaminen. Den höga vikten och den speciella konstruktionen kombinerar en massugns förmåga att lagra och långsamt avge värme med braskaminens lugna och kontrollerade förbränning samt förmåga att fördela värmen snabbt. Något som ä..

Lotus M-Jubilee

Lotus M-serien kombinerar det bästa hos en massugn med det bästa hos braskaminen. Den höga..fr. 44 295 kr

Dovre

En mellanstor gjutjärnskamin med extra stor glaslucka som ger en eldupplevelse utöver det vanliga. Dovre 36 CB3 är en lite störe variant av 35 CB3 men har i övrigt samma goda egenskaper i såväl utseende som värme- och miljöegenskaper. Levereras som standard i rent gjutjärn med sidoglas.

Dovre 36 CB3 Täljsten

En mellanstor gjutjärnskamin med extra stor glaslucka som ger en eldupplevelse utöver det ..fr. 23 800 kr

Scandinavisk Spismiljö

Attityd 100 är en ny modell med det senaste inom modern förbränningsteknik. Genom att välja Attityd får du en eldstad som motsvarar alla krav på effektiv, miljöriktig brasvärme.

Attityd 100 Täljsten

Attityd 100 är en ny modell med det senaste inom modern förbränningsteknik. Genom att välj..fr. 30 900 kr

Morsø

Den lilla kaminen med dekorativ täljsten.
 Morsø 1452 är en strålkamin med sidor och topplatta i täljsten som håller värmen länge. 1452 har också den senaste förbränningstekniken och klarar de strängaste miljökraven i världen.

Morsø 1452

Den lilla kaminen med dekorativ täljsten. Morsø 1452 är en strålkamin med sidor och topp..fr. 14 995 kr

Morsø 8259 är en multifunktionell braskamin i solitt gjutjärn. Den här kaminen garanterar en effektiv värmefördelning tack vare en stor förbränningskammare, integrerat bakugn samt täljstenssidor. Den stora förbränningskammaren har mycket hög verkningsgrad och rymmer stora vedträn, med bakugn överst ..

Morsö 8259 Täljstenskamin

Morsø 8259 är en multifunktionell braskamin i solitt gjutjärn. Den här kaminen garanterar ..fr. 27 995 kr

Behöver du personlig hjälp?

Vi på Mariebergs finns här för att hjälpa dig personligen.
Kontakta oss gärna genom att gå vidare med knappen nedan!
Personlig hjälp
Help
2018-08-21 07:57:56
3
873--45
8941e305c387480e412ae7f0ff43f2c2
802
950
1099