Skorstensfria kaminer

Skorstensfria kaminer kan ställas var som helst i rummet, utan installation. De passar därför lika bra i lägenhet och villa, på företaget eller i fritidshuset. Att kunna ta med kaminen till sommarstugan och hem igen är en stor fördel.

Skorstensfria kaminer från Mariebergs

En skorstensfri kamin är det enkla alternativet

Drömmen om en eldstad i hemmet eller på jobbet kan bli sann utan stora kostnader eller installationsarbeten. En skorstensfri kamin släpper inte ut någon rök och kan därför ställas i en helt vanlig lägenhet utan rökkanaler. Den kräver varken installation, besiktning eller bygganmälan - det spar du både tid och pengar på.

Eftersom kaminen inte behöver installeras är den också transportabel. Du kan alltså ställa den där du vill, och även ta den med dig när du åker bort. Till sommarstället eller stugan i fjällen.


Hög mysfaktor utan sot och aska

Det finns numera skorstensfria kaminer i många olika utföranden och design. Gemensamt för dem är att de sprider ljus och en behaglig värme, utan aska och sot. Om du vill kan du också sätta in en insatsbrännare i en öppen spis eller kakelugn. Möjligheterna är i det närmaste oändliga.


Bra att känna till är att den här typen av kaminer i första hand är skapade för hemtrevnad. De värmer gott, men önskar du en eldstad som enda källa till uppvärmning rekommenderar vi en traditionell kamin eller kakelugn. Fråga oss gärna om tips och råd!


Hög säkerhet och användarvänlighet

Kaminerna är certifierade enligt europeiska normer och drivs med avancerade etanolbrännare. Materialen är brandfasta och av hög kvalitet. Bioetanol är också enklare att tända än ved:


  1. Häll i bioetanol.
  2. Tänd med braständare eller tändsticka.
  3. Reglera lågan.
  4. Släck.

Skorstensfria kaminer är miljövänliga

Kaminerna drivs på biologiskt nedbrytbar etanol och släpper endast ut små mängder vattenånga och koldioxid, dvs samma beståndsdelar som i utandningsluft. Du slipper både sot och andra partikelutsläpp.

Behöver du personlig hjälp?

Vi på Mariebergs finns här för att hjälpa dig personligen.
Kontakta oss gärna genom att gå vidare med knappen nedan!
Personlig hjälp
Help
2018-08-21 07:57:58
3
6059--45
98d1baed43aba6c06172e9db739efda6
919
948
1047