Braskaminer

Braskaminer är de vanligaste eldstäderna i svenska hem idag och kaminerna blir med tiden alltfler. Det beror på att de är relativt enkla att installera jämfört med tyngre eldstäder.

Braskaminer från Mariebergs är populära.

Moderna braskaminer är utmärkta värmekällor

Till skillnad från den extrema strålningsvärmen som avges från en traditionell gjutjärnskamin släpper braskaminer ut största delen av värmen genom konvektion. Utrymmet mellan brännkammare och yttermantel värms upp, samtidigt som det genomströmmas av luft. Denna luft transporteras sedan vidare ut i rummet. Luften som strömmar ut i rummet håller en lägre temperatur än den strålningsvärme som kommer från en gjutjärnskamin. Därför hinner den normala luftgenomströmningen i huset ta tillvara på värmen utan att det blir alltför varmt i rummet där din braskamin står.


Längre brinntid

Materialet som används till braskaminer är till största del stål och plåt. Detta medför ett tunnare gods. Möjlighet till formgivning av brännkammaren ökar också. Denna blir alltmer effektiv i förbränningen och ger därmed en längre brinntid och ökad kontroll av lågorna.Behöver du personlig hjälp?

Vi på Mariebergs finns här för att hjälpa dig personligen.
Kontakta oss gärna genom att gå vidare med knappen nedan!
Personlig hjälp
Help
2018-08-21 07:57:41
3
376--45
e210dfd0b15c984d802304e7429ca47f
919
948
956