Sök din nya eldstad här:

Kamintyper
Antika kakelugnar
Frimurningar
Gjutjärnskaminer
Kakelugnar
Kaminer
Kassetter
Murspisar
Skorstensfria eldstäder
Tillbehör
Täljstenskaminer
Täljstensugnar
Utomhusspisar
Vedspisar
Varumärke
Austroflamm
Contura
Cronspisen
Dovre
Ebios
Essinspisen
Flata Kakelugnar
Gabriel Keramik
Handöl
Josef Davidsson Eftr
Keddy
Lotus
Mariebergs Kakelugnsmakeri
Morsø
Nordpeis
Planika
Scandinavisk Spismiljö
Spartherm
Sverigespisen
Vauni
Wamsler
Westbo
Sortera
Namn
Pris Fallande
Pris Stigande

Gjutjärnskaminer

Hos Mariebergs hittar du gjutjärnskaminer i alla stilar och prisklasser: vi har kaminer från Contura och en lång rad andra ledande märken. Med en kamin i gjutjärn värmer du upp huset extra snabbt. Behöver du hjälp vid köp och med installation av gjutjärnskamin? Välkommen in till oss!

Gjutjärn är ett bra material för kaminer: det tål hård eldning och är beständigt. Det leder också värme snabbt, vilket gör att en gjutjärnskamin fort avger värme när du börjar elda. Gjutjärnskaminer passar utmärkt i till exempel fritidshus och andra hus du inte värmer året runt.


Gjutjärnskaminer

Contura

Contura 51 är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft. Den har fyra justerbara ben. Levereras med ett läckert kromat handtag. Kaminen kan anslutas direkt på baksidan till befintlig skorsten eller med Premoduls rostfria stålskorsten.

Contura 51

Contura 51 är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft. Den har fyra justerbara ben. L..fr. 14 900 kr

Gjutjärnskaminl med raka former och täckta sidor. Contura 52 har varmluftsutsläpp på sidorna och kromat handtag som standard. Kaminen kan anslutas direkt på baksidan till befintlig skorsten eller med Premoduls rostfria stålskorsten.

Contura 52

Gjutjärnskaminl med raka former och täckta sidor. Contura 52 har varmluftsutsläpp på sidor..fr. 15 900 kr

Fräckt bågformad hel baksida gör gjutjärns- kaminen Contura 54 till en snygg kamin av högsta kvalitet. Kaminen har hela sidor med justerbara fötter. Kaminen kan anslutas direkt på baksidan till befintlig skorsten eller med Premoduls rostfria stålskorsten.

Contura 54

Fräckt bågformad hel baksida gör gjutjärns- kaminen Contura 54 till en snygg kamin av högs..fr. 16 900 kr

Austroflamm

Austroflamm har utformat en kamin som inte liknar någon annan gjutjärnskamin som finns idag. Med konvektionssidor och kokplatta sätter man funktionen på sin spets. Storleken kombinerat med en smakfull design gör att G1:an passar i alla lägen.

Austroflamm G1

Austroflamm har utformat en kamin som inte liknar någon annan gjutjärnskamin som finns ida..fr. 9 500 kr

Dovre

En charmerande, liten men effektiv, kamin. Stor glaslucka i förhållande till spisens yttermått. Passar i de flesta miljöer, antingen som huvudsaklig värmekälla i mindre rum eller som tilläggsvärme i större sammanhang. Sidorplattor med dekorativt mönster och justerbara ben.

Dovre 250 CB grå

En charmerande, liten men effektiv, kamin. Stor glaslucka i förhållande till spisens ytter..fr. 11 900 kr

En elegant och fantasieggande kamin med ren förbränning bakom en stor generös glasdörr. Motivet på sidorna är hämtat ur det klassiska äventyret med de tre bockarna Bruse.

Dovre 40 CB Svart

En elegant och fantasieggande kamin med ren förbränning bakom en stor generös glasdörr. Mo..fr. 10 900 kr

En klassiskt tidlös gjutjärnskamin med mönstrade sidor. Stor vacker glaslucka med välvd form. Justerbara ben förenklar installationen till befintlig skorsten.

Dovre 425 CB

En klassiskt tidlös gjutjärnskamin med mönstrade sidor. Stor vacker glaslucka med välvd fo..fr. 14 900 kr

En stor gjutjärnskamin för alla hängivna vedeldare. Klassisk tidlös design och en extra stor glaslucka för maximal insyn. Mycket hög värmeeffekt på upp till 11 kW! Sidodörr på höger sida för enklare vedinläggning; vilket kan behövas ? Dovre 760CB tar ända upp till 60 cm vedlängd.

Dovre 760 CB grå

En stor gjutjärnskamin för alla hängivna vedeldare. Klassisk tidlös design och en extra st..fr. 21 900 kr

Dovre 100 är den minsta av Dovres alla kaminer. En liten effektiv och mycket hemtrevlig kamin som trots det lilla formatet tar up till 30 cm vedlängd. Passar perfekt i små rum men har också en given plats i större rum som tilläggs- och mysvärme. Ansluts till en 125mm skorsten.

Dovre 100 Grå

Dovre 100 är den minsta av Dovres alla kaminer. En liten effektiv och mycket hemtrevlig ka..fr. 8 900 kr

Sense är en kamin från Dovre, tillverkad i gjutjärn. En modell med hög verkningsgrad anpassad för nya, moderna hus.
Dovre Sense 203 med sockel har en stor glaslucka med generös insyn till elden och sidoglas. Sense  finns även i svart emalj.

Dovre Sense 203 Vit emalj

Sense är en kamin från Dovre, tillverkad i gjutjärn. En modell med hög verkningsgrad anpas..fr. 22 900 kr

Nordpeis

ORION - Liten universalkamin som är idealisk för mindre uppvärmnings- behov. Kaminen har hög mysfaktor och värms snabbt upp – t.ex. i ett fritidshus. Orion är utrustad med en kokplatta på toppen, perfekt vid strömavbrott.

Nordpeis Orion

ORION - Liten universalkamin som är idealisk för mindre uppvärmnings- behov. Kaminen har h..fr. 6 900 kr

Josef Davidsson Eftr

Hantverket ligger till grund för vår produktion. Royal Viking är en 150 år gammal modell i nyproduktion. Bakom den mönstrade yttermanteln döljer sig en gedigen konstruktion med modern teknologi. Royal Viking har genom sin konstruktion hela 76% hög verkningsgrad och även en stor värmeavgivande yta. K..

Royal Viking

Hantverket ligger till grund för vår produktion. Royal Viking är en 150 år gammal modell i..fr. 36 950 kr

Morsø

Morsø 1412 är en liten gjutjärnskamin i universalmodell, som kan användas till vedeldning. Kaminen är en kraftfull värmekälla som är mycket snabb att tända, och den värmer upp till 75 m2 bostadsyta. Kaminen är perfekt för mindre bostäder, fritidshus och liknande, där uppvärmningsbehovet inte är så s..

Morsø 1412

Morsø 1412 är en liten gjutjärnskamin i universalmodell, som kan användas till vedeldning...fr. 10 995 kr

Barndomens kamin med ny teknik
 Även i Morsø 1442 är förbränningstekniken unik och klarar de hårdaste miljökraven. Konvektionssystemet och hela konstruktionen använder också den allra senaste tekniken för kaminer. Kaminen från barndomen, Morsø 1442, kan fås både med ekorrmotiv och med ribbor på sid..

Morsø 1442

Barndomens kamin med ny teknik Även i Morsø 1442 är förbränningstekniken unik och klarar..fr. 11 995 kr

Morsø 2140 är ritad av designern Robin Levien från den kända engelska designbyrån Queensbury, Hunt & Levien i London. 2140 är en konvektionskamin som finns både med ekorrmotiv och ribbor på sidorna. Morsø 2140 gjutjärnskaminer är lämpliga som huvudvärmekälla i en bostad. Kaminen har extra bred förbr..

Morsø 2140

Morsø 2140 är ritad av designern Robin Levien från den kända engelska designbyrån Queensbu..fr. 13 995 kr

Den ursprungliga skogskaminen från Morsø
Morsø har nylanserat den klassiska gjutjärnska-minen 2B Standard. Modellen som kallades ”Skogskaminen” är nästan identisk med den ursprungliga modellen från 30-talet, med sin avlånga och rymliga förbränningskammare som klarar vedträn på upp till 45 cm längd...

Morsø 2B standard med konvektion

Den ursprungliga skogskaminen från Morsø Morsø har nylanserat den klassiska gjutjärnska-m..fr. 9 495 kr

Den ursprungliga skogskaminen från Morsø
Morsø har nylanserat den klassiska gjutjärnska-minen 2B Standard. Modellen som kallades ”Skogskaminen” är nästan identisk med den ursprungliga modellen från 30-talet, med sin avlånga och rymliga förbränningskammare som klarar vedträn på upp till 45 cm längd...

Morsø 2B standard strålningskamin

Den ursprungliga skogskaminen från Morsø Morsø har nylanserat den klassiska gjutjärnska-m..fr. 8 495 kr

Westbo

Westbo Classic är en varmluftskamin med innermantel av gjutjärn och yttermantel av stålplåt. Detta innebär en bra spridning av värmen och en snabb uppvärmning av rummet. Luften cirkulerar hela tiden upp mellan inner- och yttermanteln och ut i rummet. Westbo Classic har till skillnad mot många andra ..

Westbo Classic 1960 mm, vit

Westbo Classic är en varmluftskamin med innermantel av gjutjärn och yttermantel av stålplå..fr. 32 900 kr

Westbo Classic är en modern kamin med gamla anor med ett utseende som går tillbaka till 1800-talet men med en modern förbränningsteknik.

Westbo Classic är en varmluftskamin med innermantel av gjutjärn och yttermantel av stålplåt. Detta innebär en bra spridning av värmen och en snabb uppvärmning a..

Westbo Classic 1960mm, svart

Westbo Classic är en modern kamin med gamla anor med ett utseende som går tillbaka till 18..fr. 29 900 kr

Modellen brinner rent och fint och har mycket bra testvärden. Inredning i Vermiculite och brännkammaren är utrustad med CB-teknik (Clean Burning) vilket innebär en renare, miljövänligare förbränning. Victoria är också utrustad med en kokplatta. Modellen går endast att ansluta bakåt.

Westbo Viktoria 125

Modellen brinner rent och fint och har mycket bra testvärden. Inredning i Vermiculite och ..fr. 24 900 kr

Behöver du personlig hjälp?

Vi på Mariebergs finns här för att hjälpa dig personligen.
Kontakta oss gärna genom att gå vidare med knappen nedan!
Personlig hjälp
Help
2018-06-24 10:43:10
3
4125--45
8412827184923b4f43c65bfb82fe4597
802
950
1104